Guvernul grec interimar a aparat marti atractiile turistice ale tarii, subliniind "securitatea" si "competitivitatea" sa, in fata riscului unor pierderi importante in ceea ce priveste turismul estival, scrie AFP.

"Este crucial ca imaginea care este acordata tarii sa corespunda cu realitatea", a subliniat, in prima sa conferinta de presa, purtatorul de cuvant al cabinetului "de serviciu", insarcinat cu conducerea tarii pana la alegerile legislative din 17 iunie.

Grecia este "o destinatie complet sigura", cu tarife care au devenit "foarte competitive", a precizat Dimitris Tsiodras.

El a adaugat ca, la cererea premierului interimar Panayotis Pikrammenos, ministerul insarcinat cu Turismul lucreaza la un plan pentru relansarea rezervarilor turistice si pentru "disiparea ingrijorarilor".

Supra-expusa mediatic de peste doi ani de cand este centrul crizei care zguduie Zona Euro, Grecia a devenit din nou centrul ingrijorarilor politice si economice internationale, dupa ce alegatorii au respins masiv, la alegerile din 6 mai, cura de austeritate impunsa de creditorii internationali.

Zona Euro ameninta acum deschis cu renuntarea la orice ajutor pentru Grecia daca alegatorii vor respinge din nou planul de austeritate convenit cu UE si FMI, la alegerile din 17 iunie, in plin sector turistic.

Combinata cu recesiunea din Zona Euro, aceasta incertitudine a condus la caderea rezervarilor facute de turistii europeni, in special pe piata germana.

Dupa un excelent al 2011, marcat de o crestere de 9,46% a numarului de turisti si de 9,5% in ceea ce priveste veniturile din turism si favorizata de primavara araba, tara ramane totusi o cautata destinatie turistica, potrivit operatorilor de turism europeni consultati de AFP.