Robin Gibb, care, cu fratii lui Barry si Maurice au fondat formatia Bee Gees, a murit la varsta de 62 de ani, anunta AFP. El suferea de cancer de colon si al ficatului. Bee Gees a fost una dintre cele mai apreciate formatii pop din anii '70. Cu titluri precum "How Deep Is Your Love", "Stayin'Alive", "Night Fever" au reusit sa aiba vanzari record cu peste 200 de milioane de albume vandute.

Fostul solist, membru fondator al grupului disco Bee Gees, s-a aflat timp de cateva zile in coma, in aprilie, intr-un spital din Londra, din cauza unei pneumonii. El a fost operat la nivelul intestinului la sfarsitul lunii martie. Acesta fusese diagnosticat cu cancer hepatic si de colon, insa, in februarie, el sustinea ca este aproape vindecat si ca se simte "fantastic", potrivit Mediafax.

De asemenea, Robin Gibb a fost internat pentru cateva zile in octombrie 2011, din cauza unor dureri abdominale severe, fiind diagnosticat cu o inflamatie a colonului.

Fostul cantaret - care era vegetarian si nu consuma alcool sau alte substante nocive - suferea de dureri de stomac de multi ani, medicii nefiind capabili sa determine cauza exacta a acestora.

Tot in 2011, in aprilie, el a fost obligat sa anuleze din aceasta cauza o serie de concerte in Brazilia, la recomandarea medicilor.

Trupa Bee Gees, fondata in 1958, a fost compusa initial din gemenii Robin si Maurice Gibb si fratele lor mai mare Barry, acum in varsta de 65 de ani.