Un incendiu a izbucnit vineri la un depozit de munitie al armatei rusesti din orientul extrem, urmat de explozii de obuze, scriu agentiile de presa din Rusia, citate de AFP. Mai multe persoane au fost ranite, 700 de locuitori au fost evacuati si traficul feroviar al transsiberianului a fost intrerupt, potrivit sursei citate.

Incendiul s-a declansat in jurul orei 06,20 GMT in depozitul situat la 280 kilometri nord-est de Vladivostok, precizeaza Itar-Tass

"Sunt 489 de vagoane cu obuze in acest depozit", care au inceput sa explodeze, a adaugat un oficial al ministerului pentru situatii de urgenta.

Potrivit primelor informatii, cel putin o persoana a fost ranita.

Serviciile de urgenta au evacuat cei 700 de locuitori din doua localitati invecinate.

"Circulatia pe aceasta portiune de linie feroviara din orientul extrem a fost intrerupta total", a adaugat un oficial al ministerului, pentru Interfax.

Incendiile si accidentele sunt frecvente in depozitele armatei rusesti, unde mii de tone de munitie sunt depozitate in conditii cateodata rudimentare.

La inceputul lunii mai, sase soldati au fost ucisi de explozii de munitie in regiunea Nijni-Novgorod (440 km est de Moscova).

In august 2011, o explozie a ucis sase soldati intr-un depozit din regiunea Astrahan (1.500 km sud de Moscova).

In iunie 2011, cel putin 60 de persoane au fost ranite in urma unui incendiu care a izbucnit intr-un depozit in care se aflau zeci de mii de tone de munitie, in Udmurtia, la vest de Ural.

Un depozit care continea 100.000 de tone de munitii a luat foc in mai 2011, la Bashkortostan, antrenand evacuarea a mii de locuitori.