Liderii europeni "si in special doamna Merkel trebuie sa inceteze sa joace poker cu vietile oamenilor", a declarat seful partidului radical de stanga Syriza, intr-un interviu acordat BBC si citat de AFP.

Alexis Tsipras subliniaza in aceasta discutie ca "boala austeritatii distruge Grecia si se va extinde la restul Europei".

Bancile profita de criza in detrimentul a mii de Europeni in Spania, in Italia si in Grecia, abandonati in fata saraciei si a dificultatilor", a argumentat acesta.

"Din aceasta cauza liderii europeni si in special doamna Merkel trebuie sa inceteze sa joace poker cu vietile oamenilor", a aduagat el.

Cu doar noua deputati inaintea alegerilor, Syriza a creat surpriza la scrutinul din 6 mai, obtinand 52 de fotolii in Parlalement, dintr-un total de 300.

Reunind 12 curente de stanga radicala mai mult sau mai putin eurofile, ecologiste si altermondialiste, aceasta coalitie este cotata de sondaje ca principala forta politica a Greciei, dupa scrutinul care va avea loc in 17 iunie.