Mii de pastile facute din pudra de carne de copil au fost descoperite de catre functionarii vamali, in Coreea de Sud. Peste 17.000 de astfel de pastile de contrabanda au fost interceptate din august anul trecut, scrie presa internationala.

Pastilele sunt privite ca un "leac miraculos" pentru toate afectiunile si un afrodisiac. Dar, specialistii in probleme de sanatate spun ca ele sunt pline de bacterii si reprezinta un risc pentru sanatate. Astfel de pastile sunt aduse din China, iar pudra din carne de om pe care o contin provine de la copii decedati si embrioni, potrivit Dailymail.com.

Cadavrele mici sunt cumparate de traficanti, pastrate in frigiderele din casele celor implicati inainte de a fi duse la clinicile din retea unde sunt plasate in cuptoare cu microunde pentru uscare. Odata ce pielea este uscata este transformata in pulbere si apoi amestecata cu plante medicinale pentru a ascunde adevaratele ingredientele, spun anchetatorii si ofiterii vamali.

Descoperiea facuta inca din august anul trecut i-a socat pe agentii vamali care s-au angajat sa intensifice controalele la frontiera.

Oficialii chinezi au incercat sa opreasca exportul acestor capsule, dar mii de pachete au ajuns in Coreea de Sud.