Polonia, co-organizatoare a campionatului de fotbal Euro 2012, a declarat luni ca se opune boicotului asupra acestei competitii in Ucraina anuntat de mai multi oficiali europeni, din cauza situatiei Iuliei Timosenko, potrivit AFP.

"Consideram ca toate apelurile pentru un boicot al Euro 2012 sunt total nejustificate", a declarat Marcin Bosacki, purtator de cuvant al ministerului polonez al Afacerilor Externe.

"Polonia a protestat in mai multe randuri impotriva modului de derulare a procesului Iulei Timosenko si impotriva conditiilor sale de detentie. Am prevenit autoritatile ucrainene ca aceasta problema risca sa afecteze interesele Ucrainei", a spus el la televiziune.

Insa "nu trebuie sa legam cele doua chestiuni" a insistat oficialul, amintind ca "Iulia Timosenko a declarat ea insasi ca nu trebuie ca situatia sa personala sa afecteze interesele Ucrainei".

"Polonia ramane fidela acestui apel".

Autoritatile au criticat si reactia comisarului european Viviane Reding, care a respins invitatia pe care i-a lansat-o seful UEFA la ceremonia de deschidere din Varsovia.

"Boicotarea meciurilor in Polonia din cauza situatiei din Ucraina releva o neintelegere absoluta", a insistat Bosacki.