Armata israeliana a anuntat luni ca a inceput sa construiasca un zid cu o lungime de peste un kilometru la granita cu Libanul, in dreptul localitatii israeliene Metula, relateaza AFP.

"Aceasta constructie care a inceput luni se realizeaza in coordonare cu FINUL (Forta interimara a Natiunilor Unite in Liban) si armata libaneza. Zidul este destinat evitarii frictiunilor la frontiera", a explicat un purtator de cuvant al armatei, fara a oferi alte detalii.

Radioul public a explicat ca zidul, care va avea o inaltime de mai multi metri, este destinat evitarii tirurilor dinspre Liban spre Metula. Construirea drumului va dura cateva saptamani, potrivit sursei citate.

In ianuarie, armata israeliana a anuntat acest proiect, precizand ca acest zid va proteja cateva blocuri de locuinte construite recent in Metula de tirurile de arma provenite din satul libanez Kfar Kila, situat la un kilometru distanta.

Israelul si Libanul se afla, tehnic, in stare de razboi, dar responsabilii militari ai celor doua tari se intalnesc in mod regulat sub auspiciile FINUL, pentru a discuta probleme legate de frontiera comuna.

In 2006, un scurt dar sangeros si devastator razboi a opus Israelul si miscarea siita libaneza Hezbollah, care controla regiunea frontaliera.