Cancelarul german Angela Merkel poate ordona guvernului boicotul Euro-2012 gazduit de Ucraina din cauza presupuselor agresiuni la care este supus fostul prim-ministru Iulia Timosenko, conform Ria Novosti.

Der Spiegel anunta ca Angela Merkel va participa la campionatul de fotbal numai daca Timosenko va fi eliberata din inchsoare.

Marti, Timosenko, care sufera de probleme ale coloanei vertebrale, a intrat in greva foamei dupa ce gardienii au batut-o in timp ce o transportau cu forta la spital. Ea a depus o plangere la Biroul Procurorului General.

Ministrul de Interne german Hans-Peter Friedrich care este de asemenea responsabil pentru sectorul de sport a declarat recent ca va participa la Euro-2012, care incepe pe 8 iunie, in Ucraina, doar in cazul in care i se permite sa il viziteze pe fostul prim-ministru.

Tymoshenko, care ispaseste 7 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, are dureri severe de spate si nu poate merge. Medicii de la clinica germana Charite, care au examinat-o pe Timosenko au diagnosticat-o cu "o forma acuta de hernie de disc".