18 dintre cei aproximativ 300 de participanti la un mars al ecologistilor organizat in Ungaria au ajuns sambata la spital dupa ce au fost intepati de un roi de albine, anunta Mediafax. Albinele, deranjate de un mars care a reunit peste 300 de iubitori de natura in centrul Ungariei, au atacat sambata participantii la aceasta manifestatie, provocand o miscare de panica si internarea in spital a 18 persoane.

Albinele au intepat in total 28 de persoane, dintre care 18 au ajuns la spital pentru a primi tratament. Sase dintre ele sunt considerate a fi in "stare grava" din cauza numarului mare de intepaturi si reactii alergice, a declarat Dezso Valics, purtatorul de cuvant al serviciului de ambulanta. Nicio persoana nu este in pericol de moarte.

Incidentul s-a produs in localitatea Nagylok, un sat din centrul Ungariei. 11 ambulante si un elicopter au fost mobilizate pentru a transporta victimele la spital.

"Copiii s-au panicat si au fugit in padure pentru a se proteja de albine", a declarat pentru AFP Agnes Szabo, purtatoarea de cuvant a politiei din regiunea Fejer.

Peste 330 de persoane au participat la aceasta plimbare traditionala, iar albinele domesticite s-au simtit probabil amenintate cand grupul s-a apropiat de stupi, a apreciat Agnes Szabo.