Noua doctrina militara a Rusiei va fi elaborata dupa toate probabilitatile pana la sfarsitul anului, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin. Potrivit spuselor sale, pregatirea textului va incepe la mijlocul lunii mai, scrie Vedomosti.

"Vom avea o noua doctrina militara... ea va fi transpusa in practica de noul presedinte (Vladimir Putin - n.red.). Este o strategie a lupului tehnico-stiintific, care nu alearga dupa urma, ci vede punctul spre care fuge iepurele, pe care-l prinde dintr-o singura saritura, pe drumul cel mai scurt”, a explicat Rogozin.

Actuala doctrina militara a Rusiei, aprobata de presedintele Dmitri Medvedev in februarie 2010, inscrie in categoria amenintarilor externe desfasurarea sistemelor antiracheta, militarizarea spatiului cosmic, desfasurarea sistemelor nestrategice de mare precizie. Rusia isi rezerva dreptul de a folosi arma nucleara ca raspuns la utilizarea impotriva ei si a aliatilor ei a armamentului atomic si a altor arme de distrugere in masa, precum si ca raspuns la o agresiune de amploare cu utilizarea armamentului conventional, cand in pericol este pusa insasi existenta statului rus, aminteste Vedomosti.