Activistii din Mumbai au lansat o campanie pentru a cere conditii mai bune in toaletele publice ale femeilor, relateaza BBC News. In prezent, femeile trebuie sa plateasca pentru a putea folosi toaletele publice, in timp ce barbatii pot folosi gratuit aceste servicii.

Campania, numita "Dreptul de a urina", a fost initiata de 35 de organizatii non-guvernamentale si indeamna femeile din autoritatea civica a Mumbaiului sa asigure gratis acest serviciu public pentru femei.

"Femeilor ar trebui sa li se permita sa urineze gratuit, toaletele publice ar trebui sa fie dotate cu aparate cu servetele sanitare, la fel cum barbatii au aparate pentru prezervative, si ar mai trebui ca in toalete sa existe o camera de schimb", au declarat reprezentantii ONG-urilor.

Campania s-a bucurat de succes in randul barbatilor si al femeilor, fiind colectate peste 7000 de semnaturi. Un recensamant efectuat in luna martie a dezvaluit ca jumatate din locuintele din India nu au toalete, in timp ce toaletele publice sau private sunt o raritate.