​Fostul prim-ministru italian Silviu Berlusconi s-a prezentat vineri, spre surprinderea generala, la o audiere in procesul cazului Rubygate, unde a declarat ca presupusele orgii de la resedinta sa erau "jocuri burlesti", scrie BBC News. In timp ce procurorii au catalogat petrecerile drept orgii, unde femeile erau imbracate in calugarite, fostul premier italian a descris petrecerile ca fiind "cine elegante".

Silvio Berlusconi neaga acuzatiile care i se aduc. "In casa mea au avut loc doar cine elegante si, uneori, dupa cina, coboram in teatru, fosta discoteca a copiilor mei, intr-o atmosfera de voie buna si afectiune", a declarat fostul premier, in timpul unei pauze de proces.

Fostul premier italian a recunoscut ca ajuta financiar un grup de femei ale caror vieti, dupa cum el insusi spune, au fost distruse in urma mediatizarii procesului. "Singura lor greseala a fost ca au acceptat invitatia la cina la mine acasa", a spus Berlusconi.

Fostul sef al Guvernului italian este acuzat, in cadrul scandalului "Rubygate", ca a platit-o in aproximativ zece randuri pentru prestatii sexuale pe tanara marocana Karima El Mahroug, alias "Ruby", intre februarie si mai 2010, pe cand aceasta era minora, o infractiune pedepsita in Italia cu trei ani de inchisoare. Amandoi neaga insa ca ar fi intretinut relatii sexuale.