"Pley Club", barul in care ofiterii Secret Service insarcinati cu securitatea lui Barack Obama ar fi venit sa caute prostituate, pare sa nu fie prea incantat de publicitatea iscata in jurul sau, in conditiile in care discretia este cuvantul de ordine in aceste cluburi din Columbia, relateaza AFP.

Dania SuarezFoto: Captura YouTube

New York Daily News a publicat primele poze cu prostituata care ar fi reclamat la politie faptul ca agentul ar fi platit doar 28 de dolari, in locul celor 800 'negociati' pentru intalnire.

Tanara, Dania Suarez, are 24 de ani si este mama unui baiat de 9 ani, dupa cum scrie tabloidul american.

Clubul de noapte se afla intr-o casa alba, in Cartagena, o statiune balneara din Caraibe unde presedintele Statelor Unite a participat week-endul trecut la summitul celor doua Americi.

La intrare, bodyguarzii sustin ca nicio prostituata din bar nu a fost recrutata de agentii Secret Service, un scandal nu foarte placut pentru Barack Obama, cu sase luni inainte de alegerile prezidentiale.

"Va pierderi timpul, nu Pley Club este clubul unde au fost agentii de securitate", spune unul dintre bodyguarzi ziaristului AFP.

"Femeia care le-a facut scandal acelor gringos nu a iesit de aici. Aici, fiecare dintre angajatele noastre nu iese decat dupa ce clientul a platit toate serviciile", spune un alt paznic.

Potrivit presei americane, angajatii Secret Service ar fi adus 20 de prostituate la hotelul lor.

Scandalul nu a obligat insa "Pley Club" sa-si inchida portile.

Deschis in fiecare seara pana la ora trei dimineata, barul este tot timpul plin. Taximetristii care conduc turistii aici isi iau si ei comisionul, a explicat un obisnuit al localului.

Decorul este tipic pentru un club de noapte: un salon principal cu mese si o scena pe care femeile danseaza, dezbracandu-se, la fiecare jumatate de ora. "Pe masura ce noaptea avanseaza spectacolul devine tot mai intens", povesteste acest client.

Langa salonul care poate adaposti circa 150 de persoane se afla camere care permit prostituatelor sa primeasca clientii.

Maria Mendoza, care locuieste in apropierea clubului, spune ca barul este unul dintre cele mai frecventate din oras. "Este plin de masini blindate care opresc aici. Oamenii coboara si intra. In week-enduri, e plin", povesteste ea.

In Columbia, scandalul moral declansat in jurul agentilor Secret Service starneste nedumeriri, deoarece prostitutia nu e ilegala in aceasta tara.

"Prostitutia e pedepsita cand e vorba de minori", explica Pilar Rueda, responsabil in cadrul institutiei publice insarcinate cu protectia libertatilor fundamentale.

"Proxenetismul este o activitate condamnabila, adeseori agravata de alte delicte", precizeaza ea.

Subliniind ca prostitutia reprezinta o sursa de venituri importante in statiunile turistice, Rueda crede ca aceasta activitate este controlata de proxeneti.

"In general, prostituatele din Cartagena sunt femei negre, dintre care multe sunt victime ale deplasarilor fortate si fara nicio posibilitate de venituri pentru familiile lor", subliniaza ea.