Mai multe bombe de mici dimensiuni au explodat vineri seara, fara a provoca raniti, in apropierea ambasadei americane de la Bogota, precum si in Cartagena, la scurt timp dupa sosirea presedintelui american Barack Obama in acest oras, unde se va desfasura in acest weekend summitul Americilor, relateaza AFP.

Doua dispozitive explozibile de slaba intensitate au explodat pe un bulevard al capitalei columbiene, in apropiere de cladirea diplomatica americana, "dar nu exista nici morti, nici raniti, nici pagube", a precizat o sursa din cadrul politiei.

Politistii au fost imediat mobilizati in acest cartier, in care se mai afla si sediul parchetului general si cel al guvernului regiunii Bogota.

Aceste explozii au fost declansate la cateva ore dupa aterizarea avionului presedintelui Obama in localitatea Cartagena, la 1.000 de kilometri nord de capitala, unde acesta urmeaza sa participe la un summit regional care reuneste sefii de stat ai continentului.

Alte doua mici explozii au avut loc vineri seara in centrul acestui oras de pe coasta Caraibelor, a declarat pentru AFP generalul Rodolfo Palomino, seful securitatii din cadrul politiei columbiene.