Rusia isi modernizeaza baza din Armenia si isi mareste numarul subunitatilor sale in asteptarea escaladarii crizei din Orientul Mijlociu, din Siria pana in Iran, a declarat, intr-un interviu acordat canalului iranian Press TV, fostul oficial al Pentagonului, Michael McFaul, citat de Armenia Today. Michael McFaul este in prezent ambasadorul SUA in Rusia.

Comentand ultimele avertizari ale Moscovei, care contin si apelul catre Occident de a nu inarma opozitia siriana, Michael McFaul a declarat: "Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a afirmat ca Rusia nu va vota in favoarea rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU si are dreptate, deoarece rezolutia este adresata doar conducerii siriene, nu opozitiei si fortelor acesteia".

"Ceea ce se intampla, in acest moment, in Siria, precum si amenintarile Israelului la adresa Iranului, au o influenta serioasa asupra Rusiei din punct de vedere al intereselor acesteia in Orientul Mijlociu. Rusia analizeaza criza din Siria in contextul unei probleme regionale mult mai ample din punct de vedere al intereselor sale de securitate", a declarat McFaul citat de Rador.