O companie americana a anuntat luni ca a testat cu succes primul zbor al unei masini zburatoare, anunta AFP. Prototipul numit "Transition" - un avion de mici dimensiuni, care poate circula pe strazi cu aripile pliate - a zburat timp de opt minute. Reprezentantii companiei Terrafugia au declarat ca masina zburatoare se va putea comercializa intr-un an.

Prima masina zburatoareFoto: Captura YouTube

"O data cu acest zbor, echipele noastre si-au demonstrat capacitatea de a transforma in realitate ceva ce pana acum era considerat un vis imposibil", a afirmat fondatorul companiei, Carl Dietrich.

Avand o autonomie de 787 de kilometri, "Transition" are o latime de 2,3 metri atunci cand este folosit drept o masina obisnuita - ceea ce permite parcarea intr-un garaj clasic - si 8 metri latime in momentul in care isi "desface" aripile.

Masina are nevoie de o pista lunga de 762 de metri pentru a putea decola, ceea ce face aproape imposibil visul de a putea zbura peste blocajele din trafic.

Mai multe companii au incercat deja sa vanda o masina zburatoare, insa vanzarile s-au limitat la cateva exemplare. Avand un pret de 279.000 de dolari, "Transition" a fost deja comanat in 100 de exemplare, dupa cum au asigurat reprezentantii companiei Terrafugia.