Mohamed Merah, autorul atacurilor din sudul Frantei, ar fi putut avea legaturi cu Directia Centrala de Informatii Interne (DCRI), a spus fostul director al Serviciului francez pentru Supravegherea Teritoriului, Yves Bonnet, citat de La Depeche.

Mohamed Merah nu era supravegheat cu toate ca era cunoscut de serviciile de spionaj.

"Eu mi-as pune problema ca acest tip a avut legaturi cu DCRI. Adica, probabil tinea legatura cu cineva din cadrul Serviciului de informatii interne; nu stiu pana unde mergeau aceste relatii, dar pot fi semne de intrebare in legatura cu acest aspect", a declarat Yves Bonnet.

Intre timp, tatal atacatorului islamist Mohammed Merah vrea sa dea in judecata politia franceza dupa moartea fiului sau, in timp ce familia de pregateste pentru inmormantare in Algeria, scrie The Telegraph in editia online de joi.

Trupul neinsufletit al barbatului, in varsta de 23 de ani, un francez de origine algeriana, urmeaza sa soseasca in Algeria, joi, a declarat un membru al familiei pentru AFP.

Trupul va fi insotit de "mama si de sora decedatului", a spus o ruda adaugand ca acesta a fost mai intai spalat in Franta dupa obiceiul musulman, inainte de a fi ingropat intr-o regiune din sudul Algeriei.

O avocata algeriana Zahia Mokhtari a anuntat, miercuri, ca a fost angajata de Mohamed Benalal Merah sa reprezinte in fata justitiei franceze cazul fiului sau in procesul impotriva Raid, unitatea speciala a politiei franceze.

Tatal lui Merah a spus miercuri ca "nu va tacea" si ca va da in judecata politia franceza. Presedintele francez Nicolas Sarkozy declarase ca Merah a fost un "fanatic si un monstru" care a ucis sapte persoane in atacuri planuite in regiunea Toulouse.