Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a recunoscut in fata politistilor ca le numea "echipamente" pe femeile care participau la orgiile organizate in diferite orase, relateaza The Telegraph. Cotidianul francez Le Monde a intrat in posesia unor transcrieri confidentiale inainte ca fostul director al FMI sa fie acuzat de "proxenetism agravant".

Dominique Strauss-Kahn a recunoscut ca a folosit un limba "nepotrivit" in schimbul de mesaje cu un prieten, insa a acuzat cotidianul francez ca ar fi publicat selectiv pasaje din document si ca va depune o plangere juridica in acest sens.

Fostul director al FMI a recunoscut, de asemenea, ca a participat la o serie de orgii in diferite orase, insa a insistat ca nu a fost niciodata constient ca femeile intalnite ar putea fi prostituate. El a declarat politistilor ca a fost "naiv".

Cu toate acestea, procurorii sunt de parere ca Strauss-Kahn stia ca femeile erau chemate si platite de directorii care asistau la orgii, costurile petrecerilor fiind trecute in conturile companiilor pentru care lucrau.

"Vrei (poti?) sa vii intr-un club de noapte din Madrid cu mine (si ceva echipament) pe 4 iulie?", l-a intrebat Strauss Kahn, intr-un mesaj, pe unul dintre prietenii sai, un om de afaceri inculpat in acelasi dosar. Intr-un alt mesaj, fostul director al FMI facea referire la un "cadou", iar in altul la un "bagaj".

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat pentru "proxenetism intr-o grupare organizata" de judecatorii care se ocupa de cazul supranumit hotelul Carlton din Lille.