Videoclipul cu crimele din Toulouse si Montauban, filmat de criminal, este foarte bine editat iar montajul este profesionist, a declarat o sursa judiciara din Franta, pentru 20minutes.fr, in timp ce Al Jazeera noteaza ca este ciudat faptul ca asa zisa revendicare in numele al-Qaeda este scrisa in franceza, in conditiile in care, de regula, revendicarile organizatiei teroriste sunt scrise in araba.

"Este o munca foarte curata. Nu e un film de slaba calitate, cu imagini neclare. Montajul este profesionist, cu melodii intre evenimente", a spus sursa judiciara citata de 20minutes.fr.

Videoclipul dureaza 25 de minute, in total, si se intituleaza "al-Qaeda ataca Franta", potrivit Al-Jazeera.

"Se vad toate atacurile comise la Toulouse si la Montauban, respectiv asasinarea primului soldat, dupa care cei trei soldati si in final atacul de la scoala", afirmase Zied Tarrouche, seful biroului parizian al televiziunii Al Jazeera.

"Este un mixaj de muzica si cantece religioase si recitari de versete coranice", a continuat Zied Tarrouche, care a precizat ca se aud, de asemenea, tipetele victimelor, focuri de arma si vocea ucigasului.

"Sentimentele mele sunt cele ale oricarui om care a vazut lucruri oribile", a adaugat acesta.

Stickul USB a fost pus la posta luni, impreuna cu o scrisoare datata miercuri, 21 martie. Autorul scrisorii, spune Zied Tarrouche, citat de BBC News, revendica atentatele in numele al-Qaeda, intr-o franceza cu numeroase greseli gramaticale.

"Ciudat este ca e scrisa in franceza, cand de obicei revendicarile al-Qaeda sunt scrise in araba", a mai spus acesta.

Al Jazeera a refuzat sa difuzeze videoclipul.

"In conformitate cu codul de etica si tinand cont ca imaginile nu adauga nicio informatie care nu este deja de domeniul public, Al Jazeera nu va difuza continutul acestora", a precizat televiziunea qatareza, intr-un comunicat.

Nicolas Sarkozy a cerut televiziunilor sa nu difuzeze "sub niciun pretext" imaginile. "Cer responsabililor tuturor televiziunilor sa nu le difuzeze sub niciun pretext", a declarat Sarkozy, in cursul unui discurs sustinut in fata politistilor si a magistratilor.

Familia lui Jonathan Sandler, profesorul ucis alaturi de fetele sale in varsta de 4 si 5 ani de Mohamed Merah, a solicitat si ea presei sa nu difuzeze imaginile.