Arabia Saudita a promis vag sa trimita, pentru prima oara, o femeie atlet la Jocurile Olimpice de la Londra din aceasta vara, insa rezistenta este inca puternica in acest regat ultraconservator unde sportul feminin practic nu exista, scrie AFP.

Potrivit presei, printul mostenitor Nayef Ben Abdel Aziz si-a dat acordul pentru participarea femeilor saudite la JO din 2012, dar forurile sportive din aceasta tara nu au anuntat nicio decizie oficiala.

In iulie 2011, presedintele comisiei pentru femei si sport a Comitetului International Olimpic (CIO), Anita DeFrantz, a criticat Arabia Saudita, sultanatul Brunei si Qatarul pentru ca nu au trimis niciodata femei la Jocurile Olimpice.

Insa, pe 13 martie, CIO a anuntat ca va lucra de o "maniera foarte stransa" cu cele trei tari pentru ca acestea sa trimita femei la Londra.

Qatarul, tara candidata la organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, si-a anuntat deja intentia ferma de a trimite sportive la Londra, in timp ce sultanatul Brunei s-a angajat sa se prezinte cu cel putin o sportiva.