Vicepremierul Dimitri Rogozin (fost reprezentant al Rusiei la NATO) a fost numit miercuri reprezentantul Moscovei pe problema transnistreana, informeaza Ria Novosti.

Dmitri RogozinFoto: Agerpres

Rogozin este responsabil cu industria de aparare in guvernul de la Moscova si anterior a fost reprezentantul Rusiei la NATO.

Oficialul rus a avut in repetate randuri declaratii mai putin prietenoase la adresa Romaniei, ultima dintre ele fiind o ironie la adresa Romaniei pe tema amplasarii elementelor scutului antiracheta la Deveselu. "Poate ca romanii cred ca sunt operatori importanti ai interceptorilor, dar singurul drept pe care il are comandantul bazei, un militar roman, este acela de a intra in holul bazei. El nu va avea dreptul sa ajunga in statia de comanda, pentru ca baza este americana, nu NATO", a spus Rogozin.

Anterior, el l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de "fascism" deoarece acesta a spus ca ar fi dat ordin Armatei Romane sa treaca Prutul in 22 iunie 1941 explicand clar ca "Romania avea un aliat si niste teritorii de recuperat".

"Romanii s-au purtat mai rau si dacat germanii pe teritoriul URSS in al Doilea Razboi Mondial", a mai spus Rogozin la un moment dat, pe blogul sau personal.