Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs, marti, in Mexic, anunta Institutul american de fizica a pamantului (USGS), informeaza Mediafax. Presedintele Felipe Calderon a comunicat ca, deocamdata, nu au fost semnalate daune materiale majore. Seismul a provocat panica in randul populatiei.

USGS anuntase initial ca seismul a avut magnitudinea de moment de 7,9 grade. Cutremurul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora Romaniei), la adancimea de zece kilometri, in regiunea mexicana Guerrero. Potrivit Institutului mexican de geofizica, seismul a avut 6,5 grade pe scara Richter.

Epicentrul seismului a fost localizat la 52 de kilometri de orasul Ometepec, la 76 de kilometri de orasul Tlapa si la 193 de kilometri de Acapulco.

Cutremurul produs in Mexic nu a provocat daune materiale majore, a declarat presedintele Felipe Calderon iar informatia a fost confirmata de postul de radio Format 21, care a survolat cu elicopterul zonele afectate.

Mii de persoane au iesit pe strazi in capitala Mexicului - Ciudad de Mexico-. Liniile de comunicatii au fost intrerupte, iar numeroase imobile au suferit daune in cartiere vechi ale capitalei.

Potrivit Reuters, Centrul de Avertizare Tsunami Pacific a precizat ca, fiind vorba despre un cutremur pe uscat, nu va genera valuri tsunami destructive insa exista posibilitatea unor efecte tsunami locale.

Cutremurul a fost resimtit pana in capitala vecinului sudic al Mexicului, Guatemala City (Guatemala).