Aproximativ 1.500 de femei au marsaluit, duminica, pe strazile capitalei poloneze Varsovia, pentru a cere o mai mare separare intre stat si Biserica Catolica, relateaza corespondentul AFP.

"Sunt aici pentru a taia cordonul ombilical carea leaga Biserica de stat. Nu vreau un stat religios", a declarat Daria Scheller, o manifestanta in varsta de 17 ani, aflata in fruntea coloanei de protestatare si agitand o pereche de foarfece si o fasie neagra cu mesajul "Sa taiem cordonul ombilical".

Tanara a venit din Kolobrzeg (oras din nordul tarii), impreuna cu mama sa Beata, pentru aceasta manifestatie anuala, la apelul partidelor si organizatiilor de stanga.

"Biserica apasa puternic asupra tuturor aspectelor vietii in Polonia, asupra parlamentului, guvernului, vietii private a oamenilor. Acest lucru trebuie sa se sfarseasca", a adaugat Beata Scheller, care participa de 13 ani la manifestatiile feministelor din Polonia, tara in care 90% dintre cetateni se declara catolici.

Protestatarele au marsaluit pana la sediul Parlamentului, pentru a denuntat de asemenea politica sociala a guvernului liberal al lui Donald Tusk, care, potrivit lor, nu tine cont suficient de nevoile femeilor.