Emisarul ONU si al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan, va face o vizita la Damasc pe 10 martie, informeaza AFP. "Siria saluta vizita lui Kofi Annan, emisarul secretarului general al ONU", a transmis postul de stat, citand un responsabil sub protectia anonimatului.

Kofi Annan (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

In plus, Siria a aprobat vizita pe teritoriul sau si responsabilului pentru misiuni umanitare al ONU, Valerie Amos, care va ajunge la Damasc miercuri seara si va pleca vineri, 9 martie.

Annan va fi insotit de adjunctul sau, fostul ministru palestinian al afacerilor externe, Nasser al-Qidwa, aceasta fiind prima misiune ONU in Siria.

Cei doi vor ajunge miercuri la Cairo, unde se vor intalni cu secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, apoi se vor indrepta spre Damasc sambata.

Fostul secretar-general al ONU, Kofi Annan, a fost numit pe 23 februarie emisarul ONU si al Ligii Arabe pentru criza din Siria.

Peste 7.500 de oameni au fost ucisi, potrivit ONU, de la inceputul miscarii de opozitie pe 15 martie 2011 la adresa regimului lui Bashar al-Assad.