Un grup islamist din Yemen, ce are legaturi cu gruparea terorista Al-Qaeda, a anuntat vineri ca a atacat si a ucis un ofiter CIA, in provincia sudica Aden, transmite Reuters. Oficialii yemeniti din domeniul securitatii au afirmat insa ca nu s-au inregistrat victime dupa ce o echipa de securitate americana a fost atacata in regiune.

Intr-un mesaj text transmis ziaristilor din Yemen, Ansar al-Sharia a declarat: "Mujahedinii au ucis un ofiter CIA joi, cand acesta se afla in provincia Aden, dupa ce l-au identificat si au determinat ca el coopera cu guvernul de la Sanaa".

Un mesaj anterior din partea gruparii islamiste afirma ca luptatorii sau au atacat un ofiter american de informatii, fara insa sa mentioneze eventuale victime.

Un oficial yemenit din domeniul securitatii a declarat la Aden ca o persoana inarmata a tras mai multe focuri de arma asupra unei echipe de agenti americani ce participa la instruirea fortelor din Yemen. Oficialul a spus ca gloantele au lovit masina blindata a echipei de securitate americane, fara insa sa raneasca pe vreunul dintre agenti.