Autoritatile siriene au recuperat joi trupurile neinsufletite ale jurnalistei americane Marie Colvin si fotografului francez Remi Ochlik din cartierul Baba Amr, in Homs, intrat sub controlul armatei siriene, a anuntat Ministerul sirian al Afacerilor Externe, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Autoritatile in cauza au reusit in aceasta dimineata, din motive umanitare si dupa un mare efort, sa localizeze corpurile celor doi jurnalisti, americanca Marie Colvin si francezul Remi Ochlik, ingropati in regiunea care a fost controlata de grupari teroriste armate in Baba Amr din Homs", declara "o sursa oficiala" din Ministerul sirian al Afacerilor Externe, citata de agentia de presa oficiala Sana.

Cei doi jurnalisti au murit miercuri intr-un bombardament al armatei directionat impotriva unui centru de presa organizat de militantii din Baba Amr.

Mentionand descoperirea unui al treilea corp, "sursa oficiala" l-a mentionat pe jurnalistul spaniol Javier Espinosa, dar acesta din urma, conform cotidianului El Mundo, a reusit sa ajunga miercuri in Liban si se afla "in stare perfecta de sanatate". Acesta a scapat cu bine din bombardamentul de miercuri care i-a ucis pe cei doi colegi ai sai.

Cele trei corpuri au fost transferate la un spital din Damasc unde vor fi examinate de un medic legist. Siria va cere esantioane de ADN statelor respective pentru a ii identifica, iar apoi corpurile vor fi trimise ambasadei Poloniei, care reprezinta interesele Statelor Unite, ale Frantei si ale Spaniei in prezenta Comitetului international al Crucii Rosii (CICR) si a Semilunii rosii arabe siriene (CRAS), a precizat ministerul.

"Siria isi prezinta condoleantele familiilor victimelor si spera ca cetatenii straini se vor abtine sa intre ilegal pe teritoriul sirian si sa se duca in regiunile unde se gasesc teroristi armati", declara comunicatul.