Parlamentul grec a aprobat marti seara o noua serie de reduceri bugetare cerute de creditorii Greciei in schimbul noului plan de ajutor financiar, potrivit numaratorii oficiale a voturilor. O majoritate de peste 202 deputati din totalul de 283 care au participat la vot au aprobat reduceri ale cheltuielilor in valoare de 3,2 miliarde de euro pentru 2012, a anuntat presedintele de sedinta Grigoris Niotis.

El a precizat ca 80 de parlamentari au votat impotriva si unul s-a abtinut de la vot. Aceste masuri vor presupune reduceri ale celor mai mari pensii primite de functionari publici, ale salariilor liderilor de colectivitati locale si de organisme publice de cercetare.

Noile economii bugetare erau conditia fixata de creditorii tarii pentru acordarea unui al doilea imprumut de 130 de miliarde de euro, care se adauga stergerii unor datorii de 107 miliarde de euro in curs de parafare cu creditorii privati ai Greciei.

Atena trebuie sa ramburseze obligatiuni in valoare de aproape 15 miliarde de euro care ajung la termen la 20 martie, ceea ce statul nu poate face fara asistenta financiara.