Documente publicate online in aceasta luna indica faptul ca People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), o organizatie cunoscuta pentru luarile sale de pozitie deseori agresive in favoarea drepturilor animalelor, a ucis peste 95% din animalele pe care le avea in grija, in 2011, transmite The Daily Caller. Documentele, obtinute de la Department of Agriculture and Consumer Services din Virginia, au fost publicate de catre Center for Consumer Freedom (CCF), o organizatie non-profit ce desfasoara campanii online impotriva grupurilor care se opun producatorilor de alimente.

Documentele indica faptul ca, in ultimii 15 ani, PETA a ucis mai mult de 27.000 de animale, la cartierul sau general din Norfolk (Virginia).

Intr-un comunicat publicat la 16 februarie, Center for Consumer Freedom sustine ca PETA a omorat 1.911 de caini si pisici anul trecut. In plus, organizatia a dat spre adoptie doar 24 de animale.

"PETA nu si-a incetinit deloc operatiunea de macelarire. Pare ca PETA este mai preocupata de finantarea actiunilor sale de media si de publicitate decat sa gaseasca locuinte potrivite pentru caini si pisici", a declarat Rick Berman, director executiv al CCF.

Berman a precizat ca PETA are un buget anual de 37 de milioane de dolari.

Center for Consumer Freedom detine pagina electronica PETAkillsAnimals.com, care a relatat ca, in 2010, un locuitor din Virginia a sunat la sediul PETA si a intrebat daca exista un adapost pentru animale la cartierul general al organizatiei. PETA a raspuns ca nu exista.

Ulterior, barbatul a alertat Departamentul Agriculturii din Virginia, care a realizat o ancheta la cartierul general al PETA.

Potrivit raportului anchetei, cartierul general al PETA nu detine suficient spatiu pentru gazduirea tuturor animalelor luate in custodie. In plus, angajatii PETA omoara 84% dintre animalele luate in custodie la circa 24 de ore dupa primirea lor.

"Scopul principal al PETA nu este acela de a gasi locuinta permanenta pentru animale", se precizeaza in raport.

Un oficial de presa al organizatiei PETA, Jane Dollinger, a precizat intr-un mesaj electronic pentru The Daily Caller ca "cele mai multe dintre animalele pe care le primim sunt respinse de societate; agresive, muribunde sau care nu pot fi adoptate, dintr-un motiv sau altul".

Dollinger nu a contestat rata mare a animalor ucise, insa a insistat ca PETA omoara cainii sau pisicile doar din cauza "ranilor, a bolilor, a varstei, a agresivitatii sau pentru ca nu exista locuinte bune pentru ei".

The Daily Caller afirma insa ca istoria organizatiei contrazice acest lucru.

In 2005, doi angajati ai PETA au descris ca "adorabili" si "perfecti" mai multi caini si pisici pe care pe care i-au ucis intr-o camioneta a oragnizatiei. Cei doi au fost arestati dupa ce politistii i-au observat aruncand cadavrele animalelor la o groapa de gunoi din Carolina de Nord.

PETA nu a oferit niciun raspuns dupa ce publicatia Daily Caller a intrebat organizatia ce eforturi intreprinde in mod normal pentru a gasi proprietari pentru animalele pe care le are in grija.