Prim-ministrul rus Vladimir Putin a declarat, vineri, ca Rusia nu va face nici un pas in privinta dezarmarii nucleare, motivand ca orice miscare in aceasta directie trebuie sa fie generala si cuprinzatoare, relateaza RIA Novosti. El a subliniat, de altfel, ca toate puterile occidentale ar trebui sa fie implicate in acest proces.

"Nu putem merge la nesfarsit cu procesul de dezarmare in timp ce alte puteri nucleare continua sa se inarmeze", a spus Putin. "In nici un caz", a precizat premierul rus.

Moscova conteaza pe o cooperare eficienta cu Washington-ul pentru a restrange cursa de inarmare nucleara, a mai declarat Putin. Prim-ministrul rus a subliniat faptul ca Rusia nu va renunta la armele sale nucleare pana ce nu va dezvolta arme conventionale comparabile ca efect.

Putin a recunoscut, de asemenea, ca partenerii straini ai Rusiei "au un avans in fata noastra in unele aspecte, mai ales in ceea ce priveste armele ghidate cu mare precizie". Focoasele moderne conventionale, acuratetea si timpul parcurs pana la tinta "le fac comparabile, ca efect, cu armele de distrugere in masa", a afirmat Vladimir Putin."

"Vom renunta la armele nucleare cand vom dispune de asemenea sisteme, cu nici o zi mai devreme", a declarat Putin. "Nimeni nu ar trebui sa-si faca sperante in aceasta privinta", a mai spus el.