Sute de afgani au manifestat violent din nou, miercuri, la Kabul si Jalalabad (est), strigand "Moarte Americii" pentru a protesta fata de soldatii americani care au ars marti exemplare ale Coranului, scrie presa internationala.

Proteste in KabulFoto: Agerpres/AP

Mai multe persoane au fost ranite, spun martorii, dupa ce s-au tras focuri de arma, in cea de-a doua zi de proteste violente dupa ce la Bagram, principala baza NATO din Afganistan soldatii americani au ars copii ale Coranului, cartea sfanta a islamului.

Reuters scrie ca, potrivit martorilor, focuri au fost trase in demonstranti, atunci cand acestia au fortat cordoanele politiei si au spart geamurile mai multor masini. Politia a tras, dar nu a existat nicio confirmare imediata din partea fortelor de securitate afgane, mai scrie Reuters.

Ambasada americana din Kabul a anuntat miercuri ca personalul sau este baricadat inauntru si ca toate calatoriile au fost suspendate din cauza protestelor violente.

Un angajat al ambasadei a scris pe Twiter: "Activitatea ambasadei este blocata. Toate calatoriile au fost anulate".

In capitala Kabul, aproximativ 500 de oameni au protestat miercuri, iar la Jalalabad, o mie de studenti au blocat drumurile principale, scrie AFP.

In noaptea de luni spre marti, copii ale Coranului au fost arse in cea mai mare baza SUA din Afganistan, Bagram, aflata la 60 km nord de Kabul, potrivit oficialilor afgani si angajatilor afgani. Imediat, comandantul fortei NATO (ISAF), generalul american John Allen, a cerut scuze "nobilului popor afgan" si a spus ca ceea ce s-a intamplat a fost o "eroare".