Satul Courbefy, din departamentul francez Haute-Vienne, a fost scos la vanzare pentru suma de 330.000 de euro. Localitatea, aflata in apropierea ruinelor unui castel ce dateaza din secolul al XIII-lea, a fost abandonata complet in 2008, scrie Le Figaro.

Satul CourbefyFoto: Captura TF1

Localitatea, situata la 40 km de Limoges, cuprinde 19 cladiri si facilitati sportive, inclusiv un teren de tenis, grajduri pentru cai si o piscina. Deocamdata, nimeni nu s-a aratat dispus sa achizitioneze satul pustiu.

Satul, locuit pana in anii 1970, s-a golit treptat ca urmare a depopularii rurale. In secolul al XIII-lea, satul avea o populatie de 2000 de persoane si se afla in apropierea unui castel ale carui ruine se vad si astazi.

A fost ulterior transformat intr-un sat de vacanta pentru turisti. Ultimii proprietari, care l-au preluat in anii 1990, au incercat, fara succes, sa dezvolte un complex de hoteluri si restaurante.

Abandonat din 2008 vegetatiei, satul mai este vizitat doar de hoti si betivi, spre disperarea celor ce locuiesc in regiune care ar dori sa vada localitatea readusa la viata, relateaza publicatia franceza.

Organizatia comunelor din Monts de Chalus (din care fac parte 7 comune franceze) a studiat "cu atentie posibilitatea achizitiei insa trebuie sa fim obiectivi; comunele noastre mici nu au mijloacele de a incepe un astfel de proiect de reabilitare care ar costa macar la fel de mult cat rascumparea satului", a declarat Bernard Guilhem, primarul delegat al Saint-Nicolas-Courbefy pentru Europe 1.

Pus la vazare in urma cu o saptamana de tribunalul din Limoges, satul nu a fost inca vandut. Mai raman zece zile pentru gasirea unui cumparator inainte ca localitatea sa ramana definitiv in proprietatea bancii franceze Credit Agricole.