Doua avioane de vanatoare americane F-16 au interceptat, joi, un avion de mici dimensiuni care a incalcat spatiul aerian al elicopterului presedintelui Barack Obama, aflat intr-o deplasare la Los Angeles, au anuntat autoritatile, potrivit AFP.

Avioanele militare, stationate la baza aeriana din Riverside, California, au intervenit pentru a raspunde la "o incalcare temporara a restrictiilor de zbor de catre un Cessna 182, deasupra orasului Los Angeles", a explicat Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala (NORAD).

"Dupa ce au interceptat aparatul, avioanele F-16 l-au escortat pana la aterizarea acestuia, fara incidente", a adaugat NORAD.

Edwin Donovan, purtator de cuvant al Serviciului Secret american, a confirmat pentru AFP ca "un avion a incalcat spatiul aerian al Marine One (elicopterul presedintelui Obama), inainte de a ateriza pe aeroportul din Long Beach".

"Ocupantii sai au fost retinuti de autoritatile locale, inainte ca ofiterii sa-i poata interoga, pentru a stabili ca nu prezentau riscuri pentru securitatea presedintelui", a adaugat el.