Un preot catolic din Statele Unite i-ar fi spus uneia dintre victimele abuzurilor sale sexuale ca "asa arata iubirea lui Dumnezeu", sustine un avocat al victimelor, citat de RawStory. Avocatul Ray Boucher acuza cel putin 200 de preoti catolici din California de abuzuri sexuale, potrivit unui material realizat de NBC4 Los Angeles.

Biserica catolica, acuzataFoto: Captura NBC

Boucher afirma ca a identificat cel putin 60 de locuri din California unde traiesc preotii acuzati de abuzuri sexuale.

"Multi dintre acesti preoti, daca nu chiar toti, au recunoscut implicarea in abuzuri sexuale. Ei traiesc intr-o zona aflata la mai putin de o mila (1.5 km) de 1500 de terenuri de joaca, scoli si crese", a afirmat avocatul.

NBC4 a prezentat marturia uneia dintre victimele abuzurilor preotilor, Dan Smith, care a descris in amanunt momentul in care, copil fiind, a fost abuzat de preotul local.

"M-a violat si apoi mi-a spus ca asa arata iubirea lui Dumnezeu", a declarat Smith.

NBC precizeaza ca Boucher reprezinta cel putin 500 de persoane ce sustin ca au fost victimele preotilor. Ei au dat in judecata Arhiepiscopia din Los Angeles pentru molestare sexuala.

In 2007, Arhiepiscopia din metropola californiana a incheiat o intelegere cu majoritatea victimelor, fiind de acord sa plateasca despagubiri de circa 600 de milioane de dolari, fara insa "sa recunoasca ca a gresit".

Arhiepiscopia este acuzata insa acum de musamalizare, deoarece i-a lasat pe preoti fie sa paraseasca tara, fie sa se interneze in centre de reabilitare pana la prescriptia faptelor.

In mai 2011, Vaticanul a ordonat episcopilor sa-i trimita in fata justitiei pe membrii clerului suspectati de pedofilie si sa-i impiedice sa exercite un ministeriat care ar putea fi periculos pentru minori, dupa scandalurile de abuzuri sexuale comise de preoti asupra minorilor, care zguduie Biserica Catolica.