Zvonuri potrivit carora Kim Jong-Un, liderul suprem al Coreei de Nord, ar fi fost ucis chiar la cateva luni de la preluarea puterii, au aparut pe reteaua chineza de socializare Weibo si s-au raspandit si pe Twitter, informeaza Reuters. Kim Jong-Un s-ar fi aflat in ambasada Coreei de Nord de la Beijing. Alte zvonuri sustin, de asemenea, ca ar fi avut loc o lovitura de stat.

O persoana necunoscuta a scris pe site-ul Weibo: "In aceasta dimineata, la Beijing (2:45 am), locuinta temporara a celui mai mare lider al Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a fost sparta, iar acesta a fost ucis de persoane neidentificate, care apoi au fost impuscate mortal de bodyguarzii ambasadei Coreei de Nord de la Beijing. Un numar mare de masini, peste 30, s-au strans in fata ambasadei. O asemenea adunare de forte de ordine nu a mai fost vazuta de peste doi ani. Va rog sa verificati acest lucru".

Zvonurile raman nefondate insa, desi informatiile au provocat un mare interes, mai ales din partea mass-mediei americane, care au preluat si ele zvonurile aparute.

Site-ul chinez de mocroblogging Weibo, un hibrid intre retelele de socializare Twitter si Facebook, este unul dintre cele mai populare site-uri din China si difuzeaza stirile foarte rapid. Oamenii au fost avertizati ca ceva s-a intamplat cu fiul fostului lider Kim Jong-Il din cauza numarului mare de masini aflate in fata ambasadei.