Traficul aerian este perturbat de luni pana joi, in Franta, in urma unui apel la greva lansat de mai multe organizatii sindicale din transportul aerian, inclusiv de cel mai important sindicat al pilotilor care refuza sa asigure chiar si minimum de servicii.

Totusi, conducerea Air France, compania dominanta pe teritoriul national, anuntase vineri seara, ca ar putea asigura "mai mult de 85% din zborurile pe distanta lunga si "peste 80%" din zborurile pe distante scurte si medii, adica in Franta si in Europa.

Amploarea protestului va depinde de mobilizarea pilotilor, chiar daca, in plus fata de personalul de zbor, toate celelalte categorii de personal din transportul aerian au fost invitate sa inceteze activitatea, scrie AFP.

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat romanii care doresc sa calatoreasca in Franta cu avionul ca in perioada 6-9 februarie va fi declansata o greva care ar putea da peste cap zborurile de pe toate aeroporturile franceze.

Greva de patru zile a lucratorilor din transportul aerian francez este un protest fata de un proiect de lege, aflat momentan in dezbatere in Parlament. Proiectul de lege propus de partidul presedintelui Nicholas Sarkozy prevede ca lucratorii din transportul aerian francez vor fi obligati sa dea un preaviz de 48 de ore daca vor dori sa faca greva. Sindicatele considera ca documentul care a trecut de Camera Inferioara a Parlamentului afecteaza drepturile lucratorilor.