Caderile exceptionale de zapada din nordul Japoniei au provocat avalanse si accidente in urma carora si-au pierdut viata cel putin 56 de persoane, relateaza AFP.

43 de oameni au murit in timp ce incercau sa curete de zapada acoperisurile sau strazile iar alti 7 au decedat zdrobiti de zapada cazuta de pe cladiri, a precizat Agentia pentru gestionarea dezastrelor.

Alti patru oameni au fost prinsi de avalanse si au decedat, in timp ce trei persoane si-au pierdut viata intr-o statiune termala aflata in spatiu deschis, in prefectura Akita (nordul insulei Honshu). Doi oameni au decedat din cauza conditiilor climatice, a adaugat agentia, fara a face alte precizari.

Un strat de zapada cu o inaltime de mai multi metri acopera prefecturile de pe litoralul Marii Japoniei, in insula Honshu, precum si din insula Hokkaido.

In prefectura Aomori, zapada are o inaltime de 4,3.

O furtuna de zapada a blocat sute de masini in aceasta regiune in noaptea de miercuri spre joi, obligand 250 de oameni sa-si petreaca noaptea in scolile din regiune.

Conditiile climatice extreme din nord au antrenat anularea a numeroase zboruri interne si intarzieri de trenuri, printre care si TGV-ul Shinkansen.