Seful serviciior sanitare ruse, Ghenadi Oniscenko, i-a descurajat categoric, joi, pe cei care au de gand sa protesteze in week-end la Moscova ca sambata vor fi -18 grade C. Atunci sunt planificate mari manifestatii impotriva regimului lui Vladimir Putin, dar si in favoarea sa.

"Eu recomand fara echivoc neparticiparea la aceste actiuni", a declarat Oniscenko, citat de agentia de stiri Interfax. "Vremea este extrem de nefavorabila, vor fi -18 grade C sambata. E prea frig pentru Moscova", a spus Oniscenko.

El considera ca putinii moscoviti care se anunta la manifestatii nu au haine adecvate pentru a rezista la frig. "Nimeni nu are mai mult decat sosete care tin cald", a spus el.

Oniscenko a mai facut declaratii care sa descurajeze manifestatiile inainte de prima adunare majora a opozitiei la Moscova din 10 decembrie, spunand atunci oamenilor sa nu se stanga pe strazi pentru ca gripa face ravagii.

Opozantii lui Vladimir Putin, prim-ministru si favorit al prezidentialelor din 4 martie, vor organiza sambata un mars la care se preconizeaza ca vor participa zeci de mii de oameni. O coalitie nationalista favorabila puterii a chemat la demonstratii in 4 februarie impotriva adversarilor lui Vladimir Putin, acuzati ca incearca sa organizeze o revolutie in Rusia.