Armata egipteana a fost desfasurata, miercuri seara, la Port Said, dupa ciocnirile violente care au urmat unui meci de fotbal, inainte ca joi sa aiba loc o reuniune de urgenta a guvernului, a anuntat televiziunea de stat.

"Trupe ale armatei au fost dislocate in Port Said pentru a preveni eventuale noi ciocniri intre suporteri", potrivit televiziunii.

Cel mai recent bilant al tragediei anuntat de catre Ministerul Sanatatii arata cel putin 74 morti, inclusiv un politist.

Prim-ministrul Kamal al-Ganzouri va "conduce o sedinta de urgenta joi pentru a discuta despre evenimentele din Port Said," a mai spus sursa citata.

Ministerul de Interne a anuntat ca 47 persoane au fost arestate, iar seful armatei, la putere in Egipt, maresalul Hussein Tantawi, a ordonat o ancheta.

Sute de persoane au fost, de asemenea, ranite in timpul ciocnirilor, descrise de presedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, "o zi neagra" pentru sport.

"Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean", a declarat pentru televiziunea de stat ministrul adjunct al Santatii, Hesham Sheiha.