O femeie a aruncat cu faina spre candidatul socialist la alegerile prezidentiale din Franta, Francois Hollande, in timpul unui miting electoral desfasurat miercuri la Paris, transmite BBC. Hollande, acoperit de faina, a ramas calm in timpul incidentului.

Francois Hollande, atacatFoto: Agerpres

Hollande se pregatea sa tine un discurs despre locuinte la La Porte de Versailles, in momentul in care femeia a aruncat spre el cu o punga de faina.

BBC scrie ca agentii de paza au sarit in fata politicianului pentru a-l proteja, iar atacatoarea a fost imobilizata, fiind tarata apoi de pe scena de maini si picioare.

Femeia a fost identificata ca Claire Seguin (45 de ani) din Lille. Le Figago a scris ca femeia a fost auzita in timp ce striga ca nu i s-a facut dreptate si ca este "asasinata de socialisti in Lille".

Un mesaj trimis de pe contul de Twitter al lui Hollande afirma ca atacul a fost "un act izolat, care nu-i acorda autorul ei niciun fel de credit. Exista alte moduri de a-ti arata insatisfactia. Raman mereu deschis dialogului".

Incidentul a survenit in aceeasi zi in care s-a aflat ca Eva Joly, candidata Verzilor, a primit un glont si scrisori de amenintare.

Glontul a fost trimis luna trecuta, a declarat managerul de campanie Stephane Sitbon-Gomez, care a precizat ca scrisorile au venit de la extrema-dreapta.

Primul tur al alegerilor din Franta va avea loc la 22 aprilie.