Un tanar american de 18 ani a fost arestat de autoritatile din Daytona Beach (Florida) dupa ce a incalcat o lege a orasului prin care se interzice scuipatul pe strazi, transmite clickorlando.com. Autoritatile afirma ca scuipatul pe strazi creeaza un mediu nesanatos pentru celelalte persoane aflate in zona.

"Prinderea celor care incalca legea e o raritate, insa acest lucru depinde de discretia politistilor. Nu mergem pe strazi sa urmarim care oameni scuipa", a declarat seful politiei locale, Michael Chitwood.

Potrivit politistilor din Daytona Beach, Austin Kennedy se afla pe un bulevard din oras cand un ofiter "l-a vazut lipindu-si buzele si creand saliva. Ulterior, Kennedy a aruncat cu putere scuipatul din gura".

Chitwood a afirmat ca politistii se pregateau sa aresteze o persoana, in momentul in care Kennedy a inceput sa-i injure si, de la circa cinci metri, a scuipat spre ofiteri.

Politistii l-au arestat pentru ca a scuipat pe strada. Kennedy a fost dus la inchisoare, primind si o amenda de 100 de dolari.

Seful politiei a declarat ca sustine decizia ofiterilor sai de a-l aresta pe Kennedy, mai ales ca suspectul a scapat de acuzatii mai grave, respectiv tulburarea ordinii publice sau interferenta cu actiunea politiei.

Potrivit informatiilor, politia din Daytona Beach a arestat sase persoane in 2011 pentru incalcarea legii privind scuipatul.