Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a avut loc joi in apropiere de Neyshabur, in nord-estul Iranului, ranind cel putin o suta de persoane si provocand pagube materiale in zonele rezidentiale, a anuntat presa locala, preluata de AFP.

Cutremurul a avut loc la ora locala 16,04 (12,34 GMT) in zona orasului Neyshabur, care are aproape 500.000 de locuitori. Orasul este situat la aproximativ o suta de kilometri de orasul sfant shiit Mashhad, unde cutremurul a fost de asemenea resimtit.

"In seism, 100 de persoane au fost ranite: 83 au fost tratate rapid si celelalte au fost internate. Niciun deces nu a fost anuntat", a precizat Hojat Ali Shayanfar, responsabil cu gestionarea crizelor in provincia Horasan Razavi.

Potrivit presei locale, cutremurul a avut zece replici. Geamurile cladirilor au fost sparte iar locuitorii au intrat in panica.

Iranul este situat pe mai multe falii seismice importante si s-a confruntat cu mai multe cutremure devastatoare. Cel mai grav s-a inregistrat in decembrie 2003, in orasul Bam (sud), cand peste 31.000 de oameni, respectiv un sfert din populatia orasului, si-au pierdut viata.