Vladimir Putin a acuzat postul de radio afiliat opozitiei din Rusia de insulta si de faptul ca serveste intereselor puterilor straine, informeaza Reuters. Atacul ar putea fi un semnal ca prim-ministrul rus, care are toate sansele sa devina presedinte in urma alegerilor din martie, in ciuda protestelor de strada, si-a pierdut rabdarea atunci este criticat de mass-media.

"Vad ca sunteti suparati pe mine. O vad pe fata voastra. De ce? Eu nu ma supar pe voi atunci cand ma jigniti de dimineata pana seara", a declarat Putin in fata jurnalistilor reuniti la resedinta sa din suburbiile Moscovei.

Premierul rus a precizat ca a auzit o emisiune radio in care se discuta despre planurile americane de aparare anti-racheta, "care servesc intereselor altor tari in detrimentul Federatiei Ruse".

"Stateam in pat si ma gandeam: 'Aceasta nu este o informatie, ci serveste intereselor unei tari in detrimentul alteia", a afirmat Vladimir Putin in fata a 30 de editori rusi, intr-un discurs cat se poate de natural.

Printre cei prezenti la reuniune s-au aflat cei mai importanti editori ale celor trei televiziuni detinute de stat, renumite pentru faptul ca in talk-show-urile politice ii ataca pe liderii opozitiei.

Vladimir Putin a fost intrebat de un jurnalist daca e pregatit sa se intalneasca cu unii dintre liderii miscarilor de protest, Boris Akunin sau Dmitry Bykov, cei care au creat Liga de alegatori cu scopul de a preveni frauda la alegerile prezidentiale din martie.

"Toata lumea are nevoie de un vot corect", i-a spus jurnalistul lui Putin. "De ce nu va intalniti cu acestia in ciuda faptului ca nu toata lumea de acolo va iubeste", a continuat Venediktov.

Putin a declarat ca este pregatit pentru dialog, insa liderii opozitiei refuza sa colaboreze.