Liderul grupului social democratilor europeni Hannes Swoboda din Parlamentul European si cel al liberalilor Guy Verhofstadt au spus astazi, in plenul de la Strasbourg, ca ceea ce se intampla in Romania este rezultatul masurilor de austeritate luate "pe spezele celor saraci" si au legat manifestatiile de strada de lipsa valorilor in multe state europene facand in special trimitere la Ungaria.

"Sa ne uitam la ce se intampla in Romania. Costurile de austeritate se fac doar pe spatele celor saraci. Politia domina strazile si ceea ce se intampla la Bucuresti si in alte state trebuie sa ne dea de gandit. Avem nevoie de o Europa care sa munceasca si din pacate avem o Europa cu someri. Grupul nostru vrea sa vada Europa la munca", a spus Hannes Swoboda, ales ieri lider al social democratilor europeni dupa ce Martin Schulz a devenit presedinte al Parlamentului European.

Verhofstadt: "Dragi colegi in loc sa ne tot plangem de agentiile de rating ar trebui sa citim cu atentie rapoartele lor. Ele vorbesc despre o lipsa de curaj si unitate politica. Tarile carora le cerem masuri de austeritate trebuie sa le oferim si variante de crestere", a spus Verhofstadt si a adaugat ca aceast tip de solutii nu exista deocamdata. El a dat exemplul Italiei careia UE ii cere sa taie cheltuielile, sa tina in frau deficitul dar sa si plateasca dobanzi de 6-7% pentru imprumuturi.

"Nu este doar o criza economica. Este si o criza a valorilor. Vedeti ce se intampla in Ungaria si in Romania", a mai spus Verhofstadt. Plenul de la Strasbourg discuta la aceasta ora prioritatile presedintiei daneze pentru urmatoarele sase luni.