Echipele de salvare au descoperit luni dimineata cadavrul unei persoane in epava Costa Concordia, ridicand la sase numarul mortilor ca uramare a scufundarii navei de croaziera in apropiere de insula italiana Giglio, transmite agentia italiana de stiri ANSA. 15 persoane sunt în continuare date dispărute.

Pachebotul Costa Concordia, naufragiatFoto: Agerpres/AP

Reprezentantii companiei care detin nava au admis ca s-au facut "manevre gresite" de catre capitanul navei.

UPDATE07.45: O a sasea persoana decedata a fost scoasa din epava

UPDATE Comisarul de bord a fost salvat si scos din epava navei, a anuntat capitania portului Santo Stefano.

Comisarul de bord Marrico Giampietroni "a fost salvat", a spus un oficial al capitaniei.

Televiziunea SkyTG24 a precizat ca acesta a fost transportat cu un elicopter la un spital din regiune si ca acesta are un membru rupt.

In cursul diminetii, pompierii italieni incercau frenetic sa salveze o persoana a carei "voce a fost auzita" pe una dintre puntile scufundate ale navei de croaziera Costa Concordia, care zace pe o parte in fata unei insule toscane, unde a naufragiat vineri, relata AFP.

"Am auzit o voce in zona scufundata", a spus Luca Cari, un purtator de cuvant al pompierilor, care a precizat ca zgomotele au fost auzite de echipele de salvare incepand cu ora 6,00 GMT, duminica.

Acesta a mentionat ca vocea provenea "dintr-o zona situata pe puntea numarul 3" a navei, al carei naufragiu a provocat cel putin trei morti si aproximativ 40 de raniti, dintre care doi grav.

Dupa salvarea miraculoasa a unui cuplu sud-coreea in varsta de 29 de ani, aflat in luna de miere, cautarile au continuat pe intreg parcursul noptii de sambata spre duminica.

Potrivit prefectului de Grosseto, Giuseppe Linardi, "dupa salvarea celor doi coreeni, la miezul noptii, a fost localizat la bordul Costa Concordia o a treia persoana, se pare ca e un comisar de bord".

El a precizat ca este dificil de ajuns la acesta, deoarece "trebuie trecut prin locuri inundate".

Numarul estimat al persoanelor disparute a scazut la 38 sau 39, potrivit autoritatilor locale. In prezent, se confrunta listele de pasageri, pentru a evalua exact numarul celor disparuti.

Peste 4.000 de oameni au fost transferati sambata din Giglio in portul Santo Stefano, majoritatea fiind ulterior repatriati spre tarile de origine.

Pompierii au afirmat ca explorarea navei Costa Concordia este extrem de complexa, din cauza inclinarii puternice a pachebotului, la 80 de grade. De asemenea, o serie de obstacole impiedica interventia pompierilor: usi blocate, scari rupte si mobile deplasate.