Presedintele israelian Shimon Peres a afirmat ca nu este la curent cu o eventuala implicare a tarii sale in recenta asasinare a unui om de stiinta iranian, relateaza AFP.

Intrebat de serviciul spaniol al televiziunii de stiri CNN despre o posibila implicare a Israelului in atentatul cu bomba de miercuri, de la Teheran, Peres a raspuns: "Nu, din cate stiu eu".

Iranul a acuzat Israelul ca a comis acest atentat cu scopul de a-i afecta controversatul program nuclear. Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a acuzat CIA si Mossadul israelian.

Purtatorul de cuvant al ministerului israelian al Afacerilor Externe, Yigal Palmor, s-a multumit sa spuna, in momentul in care a fost intrebat cum comenteaza aceste acuzatii: "Israelul nu comenteaza chestiuni legate de securitate".

"Nu stiu cine s-a razbunat pe omul de stiinta iranian, dar cu siguranta ca nu voi varsa nici macar o singura lacrima", reactionase miercuri purtatorul de cuvant militar israelian, generalul Yoav Mordehai, pe contul sau de Facebook.

Presedintele Peres, la fel ca alti lideri israelieni, a lasat recent sa se inteleaga ca Israelul nu exclude o optiune militara impotriva Iranului, tara care este acuzata ca incearca sa obtina arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil.

Israelul este considerata singura putere atomica din regiune, desi nu a confirmat dar nici nu a infirmat vreodata existenta unui arsenal militar.