Un jurnalist al televiziunii franceze France 2 s-a numarat printre persoanele ucis in orasul sirian Homs miercuri, fiind primul reporter occidental care si-a pierdut viata in cele 10 luni de revolte in tara, relateaza Reuters.

Televiziunea a confirmat decesul, in timp ce televiziunea Addounia din Siria a relatat ca 8 oameni au murit, iar un jurnalist olandez a fost ranit, impreuna cu alte 24 de persoane.

"Televiziunea France 2 a aflat cu mare tristete de moartea reporterului Gilles Jacquier in Homs", se arata intr-un comunicat al televiziunii, care nu a dat alte detalii.

Jacquier, care inainte fusese corespondent in Irak si Afganistan, fusese invitat in Siria chiar de guvern, a mai precizat televiziunea.

Siria a interzis accesul pentru mare parte din institutiile de presa straine la scurt timp dupa ce demonstratiile impotriva presedintelui Bashar al-Assad au inceput in martie anul trecut, insa mai multi jurnalisti au fost lasati in tara dupa ce Liga Araba a trimis o misiune de monitorizare pentru a verifica daca autoritatile respecta planul Ligii de a opri varsarea de sange.

Un martor din Homs a declarat ca oamenii au fost ucisi de grenade propulsate de rachete in timpul unui miting pro-Assad.