Politia din Los Angeles, care a decis in noiembrie anul trecut sa redeschida, dupa 30 de ani, dosarul mortii misterioase a actritei Natalie Wood din 1981, nu a gasit pana in prezent nicio informatie noua care sa sugereze ca ar fi fost vorba de mai mult decat un accident, potrivit Los Angeles Times.

Natalie Wood, in 1981Foto: Agerpres/AP

Desi dosarul nu a fost inca inchis, pentru a doua oara, un oficial din cadrul departamentului serifului a declarat ca este putin probabil ca vor aparea dezvaluiri edificatoare referitoare la moartea actritei.

"La acest punct, este o moartea accidentala. Nimic nu a fost descoperit care sa sugereze altceva", a spus seful echipei de detectivi.

Iahtul Splendour

Iahtul Splendour

Foto: Agerpres/AP

De la redeschiderea dosarului in noiembrie, ca urmare a afirmatiei capitanului vasului de croaziera pe care Wood se aflase impreuna cu sotul sau in noaptea mortii sale, detectivii au desfasurat mai multe interviuri si au revazut intregul dosar original si au mers in Hawaii pentru a inspecta vasul, ultimul loc in care Wood a fost vazuta in viata.

In noiembrie, capitanul salupei pe care actrita se aflase cu sotul sau inainte de a muri, unde cei doi se certasera, a declarat ca a mintit in declaratia de acum 30 de ani si ca adevarata versiune a evenimentelor din acea seara nu s-a descoperit niciodata.

Dennis Davern sustine ca Wagner este responsabil de moartea actritei din "Splendoare in Iarba". El a declarat in cadrul emisiunii Today show ca a gresit ca nu a spus adevarul si a indemnat anchetatorii sa redeschida dosarul.

"A fost cearta dintre Natalie Wood si sotul sau Rober Wagner evenimentul care a dus in cele din urma la moartea sa?", a intrebat gazda emisiunii David Gregory.

"Da," a raspuns Davern.

Wood a fost gasita moarta, la varsta de 43 de ani, in timpul unei croaziere pe coasta Californiei. La acel moment, moartea sa a fost considerata un accident.

Ea petrecuse cu sotul ei, Robert Wagner, si actorul Christopher Walken cu o seara inainte de a muri, iar medicul legist a decis ca actrita bause si a alunecat atunci cand a incercat sa se urce pe salupa.

Trupul ei a fost gasit plutind intr-un golf de langa Insula Catalina. Era imbracata cu o camasa de noapte lunga, jacheta si sosete.

Raportul post-mortem mentiona ca Wood avea vanatai pe trup si pe maini si zgarieturi pe fata.

"Recent, anchetatorii de la biroul de omucideri al serifului au fost contactati de anumite persoane care au declarat ca au informatii noi legate de inecul lui Natalie Wood Wagner. Ca urmare a noilor informatii, biroul omucideri a decis sa se uite din nou la acest caz", a declarat departamentul serifului din Los Angeles.

Circumstantele mortii sale au ramas neclare, iar familia actritei a cerut in trecut sa reexamineze cazul. Sora sa a declarat anul trecut ca Natalie Wood s-a inecat la scurt timp dupa o cearta cu sotul sau. Disputa a fost recunoscuta chiar de Wagner, in cartea sa "Pieces of My Heart".

Natalie Wood este celebra mai ales pentru rolurile din "West Side Story" si "Rebel without a cause". A fost nominalizata de trei ori pentru un premiu Oscar.