Un profesor universitara fostucis, miercuri dimineata, la Teheran de obombaplasatapemasina luide catre un motociclist, a informat presairaniana. Incidentul pare similar cuatacurile asupraoamenilor de stiinta specializati in fizica nucleara din noiembrie 2010.

UPDATE Iranul acuza Israelul pentru atentat.

"Israelul este responsabil de acest atentat, metoda seamana celei folosite in alte atentate contra oamenilor de stiinte iranieni", a declarat vice-guvernatorul Teheranului, potrivit AFP.

Cercetatorul in domeniul nuclear Mostafa Ahmadi Roshan a fost ucis in explozia unei bombe magnetice plasate in masina in care se afla cu alti doi pasageri.

ora 9:03 - Profesorul ucis miercuri dimineata la Teheran lucra la centrul de imbogatire a uraniului din Natanz, scrie agentia iraniana Mehr citata de AFP.

"Inginerul Ahmadi Roshan care obtinuse in urma cu noua ani o licenta in chimie la Universitatea Sharif era director adjunct pentru afaceri comerciale al centrului din Natanz", a precizat agentia.

ora 8:55 - Reuters scrie ca doua persoane au fost ucise, potrivit martorilor la incident.

ora 8:49 - Un guvernator local spune ca Israelul este in spatele "asasinatului" de miercuri pentru ca vrea sa destabilizeze situatia inaintea alegerilor din Iran

Agentia destiriFarsa citat martori oculari care au spus ca unmotociclistaruncat o bombape partea laterala amasinii, careapoia explodat, omorand o persoana siranindinca doua aflate in interiorul masinii.

Victima este profesorul universitarMostafaAhmadi-Roshan, a anuntat televiziunea nationala citata de Reuters.

Potrivit sefului serviciilor de urgenta, Hassan Abbasi, "un Peugeot 405 a explodat in aceasta dimineata aproape de facultatea de stiinte sociale din estul Teheranului", scrie AFP.

In ultimii ani, trei importanti oameni de stiinta au fost ucisi la Teheran, in contextul in care Iranul este in plin proces de dezvoltare a programului sau nuclear. Autoritatile afirmasera in urma cu mai bine de un an ca suspecteaza ca atacurile sunt parte a unui plan apartinand Occidentului de a submina programul nuclear al tarii.