Casatoriile homosexuale reprezinta una din cele cateva amenintari la adresa familiei traditionale care pun in pericol "viitorul umanitatii", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, citat de Reuters. Comentariile Suveranului Pontif, unele dintre cele mai dure la adresa casatoriilor intre persoane de acelasi sex, au fost facute intr-un mesaj de Anul Nou catre corpul diplomatic acreditat la Vatican, in care a vorbit despre cateva dintre problemele economice si sociale cu care se confrunta lumea astazi.

Papa Benedict al XVI-leaFoto: Agerpres

Seful Bisericii Catolice le-a spus diplomatilor ca educatia copiilor are nevoie de "un cadru potrivit" si ca "un loc de cinste in acest context este acordat familiei, bazata pe casatoria intre un barbat si o femeie".

"Aceasta nu este o simpla conventie sociala, ci mai degraba celula fundamentala a fiecarei societati. Prin urmare, politicile care submineaza familia ameninta demnitatea umana si chiar viitorul umanitatii", a spus papa.

Reuters precizeaza ca Vaticanul si oficiali catolici din intreaga lume au protestat impotriva deciziilor de a legaliza casatoriile homosexuale in Europa si in alte parti de pe glob.

Biserica Romano-Catolica, care are 1.3 miliarde de adepgti in intreaga lume, afirma ca tendintele homosexuale nu sunt un pacat, insa actele homosexuale sunt. Biserica afirma ca copiii trebuie sa creasca intr-o familie traditionala, cu o mama si un tata.

Casatoriile homosexuale sunt legale in cateva tari europene, intre care Spania si Olanda.

Unele religii care au permis casatoriile homosexuale, femeile preot, preotii si episcopii homosexuali au pierdut adepti in favoarea Catolicismului, iar Vaticanul a luat masuri pentru facilitarea convertirii acestora.