​Cu ocazia vizitei presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad in Venezuela, liderii celor doua state si-au adresat laude, au batjocorit dezaprobarea Statelor Unite si au facut glume, spunand ca au o bomba atomica la dispozitia lor, relateaza Reuters.

"In ciuda oamenilor aroganti care nu ne vor impreuna, ne vom uni pentru totdeauna", a declarat liderul de la Teheran, la inceputul vizitei, adresandu-se presedintelui Chavez.

In pofida distantei geografice, vizita lui Ahmadinejad in Venezuela reprezinta un efort de a consolida legaturile cu alte state, dupa ce Occidentul a impus mai multe sanctiuni economice in ce priveste programul nuclear al Iranului.

"Nebunia imperialista a fost declansata intr-un mod nemaintalnit de multa vreme", a declarat Hugo Chavez, in cadrul ceremoniei de primire a presedintelui iranian, la palatul prezidential din Caracas.

Chavez a pus degetul pe rana in una dintre cele mai sensibile probleme ale comunitatii internationale, glumind ca o bomba este ascunsa sub peluza resedintei sale din Miraflores, aflata pe un deal.

"Acest deal se va deschide si o bomba atomica mare va iesi", a spus Chavez, dupa care cei doi lideri au ras impreuna. "Purtatorii de cuvant imperialisti spun...Eu si Ahmadinejad mergem acum in subsolul din Miraflores, ne indreptam obiectivele catre Washington si lansam rachete...Este ridicol", a adaugat Chavez.

Oficialii americani de partea presedintelui Barack Obama si-au exprimat ingrijorarea in privinta legaturilor stranse dintre Venezuela si Iran. Ei se tem ca Hugo Chavez va slabi frontul diplomatic international impotriva Iranului si ca Venezuela va sprijini economic Iranul.

Dupa Venezuela, Ahmadinejad va efectua vizite in Nicaragua, Cuba si Ecuador, vizite care arata "disperarea" pentru prieteni, potrivit Washingtonului.